LenMatec Industrial Services

On-Site Machining

In verschillende industrieën kan downtime enorme gevolgen hebben. Vaak komen hier installaties voor die dermate omvangrijk en/of zwaar zijn dat het onmogelijk, zo niet duur, is om het te verplaatsen naar een werkplaats. 

Omdat elke seconde stilstand telt is on-site machining de beste oplossing voor noodzakelijke onderhoud en reparaties. Het ter plaatse uitvoeren van deze bewerkingen is het alternatief om een lange downtime te vermijden en daarnaast bespaart u hoge kosten.

Industrieën

Scheepvaart

Energie

Petrochemie

Metaalbouw

Mijnindustrie

Chemie

Kotteren

Line boring of kotteren wordt toegepast om gaten die beschadigd zijn, die niet meer in lijn staan of die vervormd zijn te repareren. Deze techniek kan gebruikt worden om zowel één of meerdere gaten, al dan niet in lijn, te herstellen. 

In onze line boring service kan u kiezen tussen twee methodes waarin wij gespecialiseerd zijnDe eerste is een reparatie doormiddel van lassen. Bij deze methode wordt er eerst een las gelegd door de line boring machine. Daarna wordt het gat vlak gekotterd naar de gewenste diameter. De tweede methode is verbussen. Hier zal het gat eerst vergroot en gerepareerd worden. Daarna meten wij alles op, selecteren wij het juiste materiaal en worden er bussen geproduceerd. Deze plaatsen wij voor u en worden eventueel vlak gekotterd om de juiste diameter te bekomen. 

Uw onestopshop voor al uw problemen.

Mobiel Frezen

Met mobiel frezen of on-site milling kunnen er verschillende freesbewerkingen uitgevoerd worden. Onze machines worden aangepast aan uw installatie om het frezen zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende soorten freesbewerkingen:  

  • Lineair frezen 
  • Orbitaal frezen 
  • Circulair frezen 
  • CNC frezen 
  • 3D frezen 

Ongeëvenaarde technische experts en probleemoplossers sinds 1996.

Draaien Op Locatie

Met on-site draaien kunnen we beschadigde assen en as-einde met precisie herstellen. Onze on-site draaibanken maken het mogelijk om O-ring groeven en turbinespindels te snijden.

Daarnaast kunnen wij ook out-of-round lager zittingen repareren.

Dit alles zonder een demontage van uw installatie en met de juiste precisie van passingen.

Industrieën

Scheepvaart

Energie

Petrochemie

Metaalbouw

Mijnindustrie

Chemie

On-Site Pijpsnijden

On site pijpsnijden & beveling is een veilige, economische en snelle manier om buizen door te snijden met een hoge precisie.

Naast het doorsnijden van de buis kunnen we simultaan een afschuining aanbrengen als voorbereiding van de lasverbinding.

Wij beschikken over een breed scala aan machine formaten om elke uitdaging aan te kunnen. 

Hoge kwaliteit en precisiebewerking op locatie.

Boren En Tappen

LenMatec Insustrial Services heeft een breed scala van boor- en tapmachines. Wij hebben de mogelijkheid om te boren, tappen en/of honen op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Hiernaast kunnen wij ook beschadigde schroefdraden re pareren door het herboren en tappen en daarna het plaatsen van bussen.

Door deze techniek kunnen wij de originele diameter van de schroefdraad garanderen.

Dé onestopshop voor al uw technische noden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Flange (Re)-Facing

Flange facing of Flange Re-facing is het bewerken van flensvakken om een lekvrije dichting te bekomen.

Voor de afwerking zet ASME de standaard met de ASME B16.5 norm. Deze zorgt ervoor dat alle pakkingen en flensfittingen consistent zijn waardoor een hoogwaardige afdichting altijd mogelijk is. 

Voor dit proces kan de machine zowel inwendig als uitwendig op het apparaat gemonteerd worden.  

Industrieën

Scheepvaart

Energie

Petrochemie

Metaalbouw

Mijnindustrie

Chemie

On-Site Bandenslijpen

On-site bandslijpen of on-site Belt Grinding wordt toegepast voor reparaties van roterende trommels, ovens, drogers, koelers en mengers.

Bij deze techniek herstellen wij de vervorming van de diameter en zorgen wij voor een optimale roterende beweging voor uw machine. 

Optimalisatie van het ontwerp voor productiesucces.

Boring Lassen

Bij het lassen of welding gaan wij eerst een reparatie doen van afgesleten dichtingsvakken, slijtlagen of uitgesleten delen van assen of gaten. Hierna gaan wij nabewerken om tot de originele vorm of maatvoering te komen. 

Scroll naar top